trainingen en cursussen
met CIOS kwaliteit

Zwemonderwijzer

  • allround medewerker zwembaden
  • cursus allround medewerker zwembad
  • cursus medewerker zwembad

Opleidingsplaats
Heerenveen, Abe Lenstra boulevard 29
Kosten
€ 1.150,00
Duur
20-40 weken

Nieuw!

De cursus heeft een flexibele in- en uitstroom. Elke deelnemer werkt in zijn/ haar eigen niveau en tempo! 

Zwemonderwijzer worden?

Als u werkt in of om een zwembad, bevindt u zich in een vrolijke sector waarin van alles te beleven valt. Of u nu zweminstructie geeft of (zwem)activiteiten en evenementen organiseert. Het aantal zwembaden bij gemeenten, zwembad exploitanten, recreatiebedrijven, hotels en attractieparken is enorm toegenomen. Door de vergrijzing, het verloop onder het zwembadpersoneel en door de huidige eisen op het terrein van veiligheid en hygiëne is er in binnen- en buitenland grote vraag ontstaan naar allround medewerkers.

U houdt van zwemmen, lesgeven, sport, spel en animatie of controle uitvoeren over een vellige en schone werkomgeving en vooral van water! Dan is werken als zwemonderwijzer echt iets voor u!

Cursus inhoud  Zwemonderwijzer

- Lesgeven in een zwembad
- Wetmatigheden van water
- Basiselementen van het zwemmen
- Instructie geven van "watergewenning t/m zwemdiploma C (incl. stage)

Toelatingseisen

- Minimaal 16 jaar
- In bezit van een EHBO-diploma en certificaat Zwemmend redden , KNBRD of certificaat Toezichthouder   zwembaden
  (EHBO/MFA, kan worden behaald op het CIOS)
- Aanbeveling vanuit het werkveld (indien van toepassing)
- Affiniteit met het geven van instructie aan de diverse leeftijdsgroepen
- Zwemdiploma C

Cursusduur en afsluiting
De cursus duurt gemiddeld 35 weken, afhankelijk van ervaring. Tijdens de cursussen moet u rekening houden met een studiebelasting van ca. 8 uren per week. Hiervan zal 3 uur op school worden besteed en 6 uur aan stage bij een zwembad of het leerbedrijf van het CIOS Heerenveen Leeuwarden. Daarnaast heeft u 1 tot 4 uur studietijd nodig voor voorbereidingen en het verwerken van les- of cursusopdrachten. De cursus wordt, vooralsnog overdag, aangeboden in combinatie met de reguliere lessen van het CIOS. Bij voldoende deelname starten we een aparte groep contractanten.

Afsluiting
De cursus voldoet aan de eisen die gesteld worden bij de beroepsopleiding Allround medewerker zwembaden van het Nationaal Platform Zwemveiligheid. Bij deze certificeerbare eenheid Zwemonderwijzer ontvangt u het deelcertificaat Lesgever zwem ABC. Het branchediploma ALH wordt uitgereikt als alle drie certificeerbare eenheden (cursussen) zijn afgerond. Bekijk ook de informatie over de andere cursussen.( zie: www.npz.nl )

Cursusplaats en –tijden
De cursus Zwemonderwijzer vindt plaats bij CIOS Heerenveen, Abe Lenstra boulevard 29, 8448 JA Heerenveen (hoofdingang), op de dinsdagmiddag of donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.45 uur. 

Kosten Zwemonderwijzer 

We werken met een zg. Digitale werkomgeving van Propulz zwemopleidingen en Q-cast . Hierdoor kan de cursist ook zelfstandig werken.
De kosten voor deze digitale werkomgeving en examenkosten NPZ zijn bij de cursuskosten in begrepen en bedragen € 1150,-  

Inschrijving
U kunt zich digitaal aanmelden.

Informatie
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met CIOS Contract 088-0603362 of info@cioscontract.nl