trainingen en cursussen
met CIOS kwaliteit

Trainer-coach voetbal 3 / UEFA C

Opleidingsplaats
Heerenveen, Abe Lenstra boulevard 29
Kosten
€ 1.400,00
Start
maandag 20 september 2021

Weer of geen weer, voor jou is het altijd 'voetbalweer'! 

Als voetbaltrainer verzorg je trainingen aan pupillen, junioren, en volwassenen. Jij stimuleert ze om het beste uit zichzelf en uit het team te halen. Je doet dit door je trainingen op een verantwoorde manier op te bouwen en door goede analyse en begeleiding  van je individuele spelers en van het team.

In de cursus Trainer/coach voetbal leer je hoe je dit oppakt. Het CIOS organiseert de cursus samen met de KNVB. Je krijgt bij een goede afsluiting ook je diploma via deze sportbond.

Cursusinhoud
De cursus Trainer/coach voetbal 3 / UEFA C is een dagopleiding die we samen met de KNVB aanbieden.Tijdens de cursus werkt u vanuit de praktijk. Daar voert u opdrachten uit. Hierbij zijn de belangrijkste aandachtspunten:

 • de verantwoording van de wijze van coachen
 • de opbouw  in trainingen
 • het plannen en ontwikkelen van een speelwijze
 • het analyseren en begeleiden van spelers of van een team.

De cursus bevat verder de volgende onderwerpen:

 • persoonlijke ontwikkeling
 • trainen
 • ontwikkelen van spelers en team
 • coachen van wedstrijden
 • begeleiden van een team en van speler(s)
 • begeleiden van kader
 • organiseren van 4:4 toernooi.

Gedurende de cursus maken we gebruik van kennis en vaardigheden van collega-trainers, van spelers van sc Heerenveen en andere experts. U gaat samen met de medestudenten kijken bij wedstrijden van de beloften van sc Heerenveen of een andere organisatie voor betaald voetbal (B.V.O.). Voor meer informatie over de cursus, klik hier.

Cursusduur en afsluiting
De cursus TC 3/UEFA C bestaat uit 28 bijeenkomsten van ongeveer 3 lesuren. Daarbij komen nog zelfstudie-uren. Na het met goed gevolg afleggen van de cursus (toetsen Voetbal theorie en spelregeltoets, de opdrachten en de 'Proeves van Bekwaamheid') ontvangt u het diploma van de KNVB in Zeist. Voor de cursus worden geen vrijstellingen verleend door het CIOS.

Cursusplaats en -tijden
De cursus TC 3/UEFA C vindt plaats bij CIOS Heerenveen, Abe Lenstra boulevard 29, 8448 JA Heerenveen (hoofdingang). De cursus is op donderdagochtend van 08.30 uur tot 11.30 uur.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 1.400,--. Dit is exclusief leermiddelen. Verder dient u € 30,- inschrijfgeld aan de KNVB over te maken.

Inschrijving 

U kunt zich aanmeldingen via de KNVB Academie. Aanmelden is mogelijk van maandag 4 mei tot en met zondag 31 mei. Na het verstrijken van deze aanmeldtermijn is het niet meer mogelijk om je aan te melden of om mee te doen aan de cursus.

Informatie
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met CIOS Contract 088-0603362 of info@cioscontract.nl