trainingen en cursussen
met CIOS kwaliteit

Toezichthouder zwembaden

  • allround medewerker zwembaden
  • cursus allround medewerker zwembad
  • cursus medewerker zwembad

Opleidingsplaats
Heerenveen, Abe Lenstra boulevard 29
Kosten
€ 700,00
Start
donderdag 4 februari 2021
Duur
10 weken

Toezichthouder zwembaden (lifeguard ‘pool’)  worden?

Als u werkt in of om een zwembad, bevindt u zich in een vrolijke sector waarin van alles te beleven valt. Of u nu zweminstructie geeft of (zwem)activiteiten en evenementen organiseert. Het aantal zwembaden bij gemeenten, zwembad exploitanten, recreatiebedrijven, hotels en attractieparken is enorm toegenomen. Door de vergrijzing, het verloop onder het zwembadpersoneel en door de huidige eisen op het terrein van veiligheid en hygiëne is er in binnen- en buitenland grote vraag ontstaan naar allround medewerkers.

U houdt van zwemmen sport, spel en animatie of controle uitvoeren over een vellige en schone werkomgeving en vooral van water! Dan is werken als toezichthouder zwembaden( lifeguard) echt iets voor u!

Cursus inhoud  Toezichthouder zwembaden (lifeguard)

-gastheerschap

-veiligheid en hygiëne

-toezichthouden (in theorie en praktijk)

-praktijk: zwemmend redden KNBRD

Toelatingseisen

- Minimaal 16 jaar
- In bezit van een EHBO-diploma ( of MFA)
- Aanbeveling vanuit het werkveld (indien van toepassing)
 

Cursusduur en afsluiting
De cursus duurt gemiddeld 10 weken, afhankelijk van ervaring. Tijdens de cursussen moet u rekening houden met een studiebelasting van ca. 8 uren per week. Hiervan zal 3 uur op school worden besteed en 5 uur aan stage bij een zwembad of het leerbedrijf van het CIOS Heerenveen Leeuwarden. Daarnaast heeft u 1 tot 4 uur studietijd nodig voor voorbereidingen en het verwerken van les- of cursusopdrachten. De cursus wordt, vooralsnog overdag, aangeboden in combinatie met de reguliere lessen van het CIOS. Bij voldoende deelname starten we een aparte groep contractanten.

Afsluiting

De cursus voldoet aan de eisen die gesteld worden bij de beroepsopleiding Allround medewerker zwembaden van het Nationaal Platform Zwemveiliheid. Bij deze certificeerbare eenheid Toezichthouder zwembaden ( Lifeguard). (zie:  www.npz.nl )

Cursusplaats en –tijden
De cursus Zwemonderwijzer vindt plaats bij CIOS Heerenveen, Abe Lenstra boulevard 29, 8448 JA Heerenveen (hoofdingang), op de donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.45 uur. 

Kosten Zwemonderwijzer 

We werken met het cursusboek van de NPZ. Te bestellen via de docent!

De kosten voor dit boek en de examenkosten NPZ zijn bij de cursuskosten in begrepen en bedragen € 700,-  

Inschrijving

U kunt zich digitaal aanmelden.

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met CIOS Contract 088-0603362 of info@cioscontract.nl