trainingen en cursussen
met CIOS kwaliteit

Tennisleraar 3

Opleidingsplaats
Heerenveen, Abe Lenstra boulevard 29
Kosten
€ 1.750,00
Start
dinsdag 7 september 2021
Duur
24 weken

Sla uw slag!
Wilt u training geven aan beginnende tennissers of wedstrijdtennissers? Vindt u het leuk om anderen iets te leren en uw enthousiasme voor de tennissport op anderen over te brengen? En is uw eigen tennisvaardigheid en speelsterkte op een goed niveau (minimaal categorie 6)? Sla dan nu uw slag en meld u aan voor de opleiding Tennisleraar 3. Tennisverenigingen zijn altijd op zoek naar goede tennisleraren. Werkgelegenheid is er genoeg en mede door de all-weather banen niet alleen in de zomer, maar ook in de winter.

De opleiding Tennisleraar 3
De opleiding gaat van start in september. De lessen vinden (onder voorbehoud) plaats op dinsdag van 8.45 tot 15.30 uur in Heerenveen. Je volgt de lessen samen met de CIOS-studenten. Op de opleidingsdag krijg je theorie- en praktijklessen. Alle doelgroepen komen aan bod: tenniskids, jeugd, volwassenen, en 55+, zowel recreatief als prestatief. Belangrijk onderdeel in de opleiding is spelers technisch analyseren en oplossingen aandragen voor de oorzaken van de fouten die ze maken. Ook de tactiek van enkel- en dubbelspel, lesgeven aan spelers van alle leeftijden van niveau 9 t/m 6 en het trainen van mentaliteit en conditionele vaardigheden komen aan bod. We besteden aandacht aan zowel klassikaal als individueel lesgeven en aan organiseren van activiteiten en het omgaan met ouders en vrijwilligers op de tennisvereniging. Tijdens de opleiding is het verplicht om deel te nemen aan de landelijke competitie. Ook stimuleren wij het spelen van toernooien.

Toelating

  • Voor de opleiding tennisleraar 3 is uw eigen speelsterkte (DSS) op minimaal 6.0 (es)/6.0 (ds) bij aanvang van de opleiding. Dit is ook de minimumeis om het KNLTB-examen te mogen doen.
  • Uw eigen tennisvaardigheid (niet te verwarren met eigen speelsterkte) moet op een voldoende niveau zijn. Als tennisleraar moet u goed kunnen aanspelen en in allerlei (tactische) spelsituaties verschillende slagen kunnen laten zien. Kortom, uw tennisniveau is een voorbeeld voor uw leerlingen. U bent zelf verantwoordelijk voor het ontwikkelen van uw eigen vaardigheid.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U bent in het bezit van een geldige KNLTB spelerspas.

Indien de docent het nodig acht zal er na uw inschrijving een intake worden gepland. De intake bestaat uit een gesprek en voorspelen.

Inhoud van de cursus
U krijgt zowel theorie- als praktijklessen. Alle doelgroepen komen aan bod: tenniskids, jeugd, volwassenen en 55+, op alle niveaus en zowel recreatief als prestatief. Belangrijk onderdeel in de opleiding is  het technisch analyseren van spelers en oplossingen aandragen voor de oorzaken van de fouten die ze maken. Ook de tactiek van enkel- en dubbelspel, lesgeven en het trainen van mentaliteit en conditionele vaardigheden komen aan bod. We besteden aandacht aan klassikaal en individueel lesgeven, aan het organiseren van activiteiten en aan het omgaan met ouders en vrijwilligers. Tijdens de opleiding is het verplicht om deel te nemen aan de landelijke competitie. Ook stimuleren wij het spelen van toernooien.

Stage
U loopt minimaal 4 uur per week stage bij een tennisvereniging of tennisschool onder begeleiding van een gelicentieerde tennisleraar (stagebegeleider). Vanuit het CIOS houdt de tennisdocent gedurende het jaar contact met uw stageorganisatie.

Kosten
De kosten voor tennistrainer 3 bedragen € 1750, inclusief leermiddelen en exclusief examenkosten. Dit bedrag is ook exclusief eventuele herkansingen en extra oefensituaties. De kosten voor het KNLTB examen komen in totaal ongeveer op € 335,--.

 

KNLTB licentie: Omdat veel verenigingen en organisaties deze licentie als voorwaarde stellen om in dienst te kunnen treden of loonsverhoging te krijgen, is het aan te raden deze licentie ook te halen. U dient hiervoor een theorie- en een praktijkexamen bij de KNLTB voldoende af te sluiten. Kosten hiervoor zijn bij bovengenoemd bedrag niet inbegrepen.

Inschrijving
U kunt zich digitaal aanmelden. De cursus gaat door bij minimaal 15 deelnemers.

Informatie
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met CIOS Contract 088-0603362 of info@cioscontract.nl