trainingen en cursussen
met CIOS kwaliteit

Schaats- en Inline-Skateleider (SL-2)

Opleidingsplaats
Heerenveen, Abe Lenstra boulevard 29
Kosten
€ 450,00
Start
dinsdag 15 september 2020
Duur
1 jaar

Schaatsen en ook inline is enorm populair in Nederland; het is een nationale cultuurdrager en het draagt bij aan de nationale identiteit. Voor zowel topsporters als recreatieschaatsers staat Thialf in Heerenveen symbool voor de schaatssport in Nederland. Als opleiding in sport en bewegen, gevestigd in Heerenveen, biedt het CIOS  de volgende opleidingen aan;

Schaats- en inline –skateleider niveau 2 (SL-2)
 

Voor wie is deze cursus bedoeld?
De schaats- en inline-skateleider niveau 2 biedt zelfstandig trainingen, lessen en andere verenigingsactiviteiten aan onder de verantwoordelijkheid van de aanwezige of afroepbare schaats- of inlineskatetrainer-coach niveau 3. De schaats- en inline-skateleider heeft vooral te maken met jeugd en recreatieve schaatsers en inline-skaters in verenigingsverband.

Cursusinhoud SL-2  
Disciplines: langebaan, shorttrack, kunstrijden, inline-skaten
Workshops: In 12 workshops worden onderwerpen behandeld die direct een relatie hebben met de opdrachten.
Intervisies: Tijdens het leertraject worden er door de leercoach van de student minimaal 2 intervisies georganiseerd. Tijdens een intervisie wordt door de groep studenten een probleem centraal gesteld en wordt vervolgens gezamenlijk gezocht naar een passende oplossing.

Toets: Tijdens de opleiding maak je een toets over het onderwerp belasting en belastbaarheid. Deze toets dien je voldoende beoordeeld op te nemen in het portfolio.

 

Cursusduur en -afsluiting
De opleiding kan in principe in 6 tot 9 maanden worden afgerond. De doorlooptijd per student kan echter verschillen als gevolg van de individuele leerroute. 
De SL-2 opleiding bestaat uit 3 Proeven van bekwaamheid (PVB’s), namelijk:

PVB 2.1 Het geven van (delen van) trainingingen/lessen.

PVB 2.2 Begeleiden bij wedstrijden/toetsen.

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten.

De beoordeling van bovenstaande PVB’s bestaat uit een portfoliobeoordeling en eindgesprek. Een portfolio is een verzameling van bewijzen en uitwerkingen van de verschillende opdrachten. De KNSB maakt gebruik van een elektronische leeromgeving (ELO), waarop het portfolio digitaal kan worden gevuld en ingeleverd. Het is ook mogelijk om je portfolio op papier in een map te maken en in te leveren. Wanneer alle PVB’s voldoende zijn wordt een diploma uitgereikt. Je hebt recht op één herkansing per PVB.

 

Cursusplaats en –tijden
De opleiding vindt plaats in de Elfstedenhal te Leeuwarden en start in november 2018.

Inschrijving
Als u interesse heeft in het volgen van de cursus SL-2, kunt u zich digitaal aanmelden via de website van CIOS Contract

Informatie
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met CIOS Contract: 088-0603362 of info@cioscontract.nl