trainingen en cursussen
met CIOS kwaliteit

Gymnastiek Leider 3

Opleidingsplaats
Heerenveen, Abe Lenstra boulevard 29
Kosten
€ 1.000,00
Duur
20-40 weken

Wilt u zelfstandig gymnastiek-/turnles geven op recreatief of wedstrijdniveau? Dat kan met het diploma Gymnastiek Leider 3.

Om toegelaten te kunnen worden bent u minimaal 18 jaar. Voor deelname aan Gymnastiek Leider 3 dient u in het bezit te zijn van een geldig KNGU-diploma Gymnastiek Assistent Leider 2. U kunt op ieder gewenst moment starten met de cursus.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus staat het 'Leren lesgeven' centraal. De lesstof bevat PraktijkVormingsOpdrachten (PVO’s) die u moet verwerken. U maakt hierbij onder andere gebruik van een lesmap, leskaarten, naslagwerk en video’s. Naast het 'leren lesgeven' besteden we ook aandacht aan het organiseren van activiteiten, het coachen van sporters en het afnemen van vaardigheidsproeven.

Stage en studiebelasting

Voor deze cursus moet u rekenen op een totale studiebelasting van ongeveer 300 uur. Dit zijn 120 contacturen (40 weken lesochtend van 9.00-12.00), 80 uur zelfstudie (huiswerk/opdrachten) en ongeveer 200 uur stage.

Het eerste deel van de stage (ong. 100-uur) kan worden uitgevoerd bij een KNGU-erkende vereniging onder begeleiding van een KNGU-erkende praktijkbegeleider. Het tweede deel van de stage (ong. 100-uur) vindt plaats onder begeleiding van de docenten en trainers (prakijkbegeleiders) van het CIOS Heerenveen in de turnhal(len) in Heerenveen.

Cursusduur en afsluiting

De cursus duurt 40 weken en wordt afgesloten met vijf Proeves van Bekwaamheid (PVB). Hierin laat u zien dat u de leerstof beheerst, dat u beschikt over de benodigde vaardigheden en een juiste instelling. Wanneer u de cursus met goed gevolg hebt afgerond, ontvangt u het KNGU-diploma Gymnastiek Leider 3.

Kosten

De kosten voor deelname aan de cursus Gymnastiek Leider 3 bedragen € 1000,-. Dit is inclusief cursusmateriaal, examenkosten en KNGU-diploma. Inschrijving U kunt zich digitaal aanmelden.

Informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met CIOS Contract 088-0603362 of info@cioscontract.nl