trainingen en cursussen
met CIOS kwaliteit

Gymnastiek Assistent Leider 2

Opleidingsplaats
Heerenveen, Abe Lenstra boulevard 29
Kosten
€ 185,00
Start
donderdag 6 februari 2020
Duur
20-40 weken

Wilt u een gymnastiek- of turndocent assisteren tijdens de les? Of liever zelfstandig gymnastiek-/turnles geven op recreatief of wedstrijdniveau? Dat kan met het diploma Gymnastiek Assistent Leider 2 of Gymnastiek Leider 3. Dus, als bij u prestatie en plezier in sporten hand in hand gaan, schrijf u dan nu in voor één van deze twee cursussen.

Om toegelaten te kunnen worden bent u minimaal 18 jaar. Voor deelname aan Gymnastiek Leider 3 bent u in het bezit van een KNGU-diploma Gymnastiek Assistent Leider 2.

Cursusinhoud
Tijdens deze cursus worden de verschillende grondvormen van bewegen (zoals lopen, springen, schommelen, zwaaien en balanceren) en de verschillende profielelementen (handstandvormen, kleine en grote cirkeldraaien, rollen, vrije- en steunsprongen) doorgenomen. U leert op eenvoudige wijze de elementen te herkennen en te beoordelen. De lessen bevatten ook onderdelen als hulpverlenen/vangen en het aanleren van eenvoudige methodieken. Daarnaast komen de verschillende materialen en toestellen aan bod en leert u alles over veiligheid. Tijdens de lessen behandelen we ook de door de studenten uitgewerkte lesopdrachten

Stage en studiebelasting
De cursus kent een studiebelasting van ongeveer 200 uur, bestaande uit 100 contacturen, ongeveer 50 uur zelfstudie en 50 uur stage bij een vereniging. In uw stage verzorgt u zes observatielessen en zeven uitgewerkte lesopdrachten. U wordt hierbij beoordeeld door een praktijkbegeleider van de vereniging.

Afsluiting
De cursusduurt 30 weken en wordt afgesloten met drie Proeves van Bekwaamheid (PVB). Hierin laat u zien dat u de leerstof beheerst, dat u beschikt over de benodigde vaardigheden en een juiste instelling. U verzamelt de gemaakte toetsen en de PVB's in een portfolio. Wanneer u de cursus met goed gevolg hebt afgerond, ontvangt u het diploma Gymnastiek Assistent Leider 2 van de KNGU.  
Het diploma geeft geen lesgeefbevoegdheid. Om deze volledige bevoegdheid te krijgen, kunt u na deze cursus ook de cursus Gymnastiek Leider 3 volgen bij CIOS Heerenveen.

Cursusplaats en -tijden
De cursus Gymnastiek Assistent Leider wordt aangeboden door en bij CIOS Heerenveen, Abe Lenstra boulevard 29, 8448 JA Heerenveen (hoofdingang).

Kosten
De kosten voor deelname aan de cursus Gymnastiek Assistent Leider 2 bedragen € 185. Dit is inclusief cursusmateriaal en examenkosten.

Inschrijving
U kunt zich digitaal aanmelden. De cursus gaat door bij minimaal 12 deelnemers.

Informatie
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met CIOS Contract 088-0603362 of info@cioscontract.nl